657 104 madde f fıkrası nedir?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (F) bendi. 1- Çoğul doğumlarda belirtilen sürelere 1 ay eklenir. 2- Çocuğun engelli olarak doğması veya doğumdan itibaren on iki ay içinde engelliliğinin tespit edilmesi hâlinde bu süreler on iki ay olarak sayılır.
104 madde ne demek?
TCK 104/1. Madde konuyu şu şekilde düzenlemektedir: “Cebir, tehdit veya hile olmaksızın onbeş yaşını doldurmuş bir çocukla cinsel ilişkide bulunan kimse, şikâyet üzerine iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.”
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 104 maddesine göre kadın memurların mazeret izinleri ile ilgili aşağıdaki ifadelerden hangisi?
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104 üncü maddesinin (C) fıkrası 1- Babalık, evlenme ve ölüm dışında zorlayıcı sebeplerin bulunması hâlinde, memurlara mazeret sebebine göre 10 gün tam veya kısmi izin verilebilir. Gerektiğinde aynı usulle ek 10 gün izin verilebilir.
657 sayılı Kanun 4/C maddesi nedir?
657 sayılı Kanunun 4/C maddesinde; “Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye Bakanlığının görüşü alınarak Bakanlar Kurulunca bir yıldan az olarak belirlenen kadrolarda veya mevsimlik işlerde, işçi sayılmayan, belirlenen ücret ve işçi sayısı ile sözleşmeli olarak çalıştırılan kişiler.” denilmektedir.
2 yıl ücretsiz doğum izni ne zaman başlar?
Çocuk doğuran kadın memurlar, çocuklarının bakımı ve sağlığı için ücretsiz izin başvurusunda bulunurlar. Bu nedenlerle; Çocuk doğuran kadın memurlar, başvuruda bulunmaları halinde, doğumdan sonraki sekiz haftalık iznin bitiminden itibaren iki yıl içinde 24 aya kadar ücretsiz izin alabilirler.
15 gün mehil müddeti nasıl hesaplanır?
(b) Başka bir göreve atanan kişi, atama emrinin kendisine tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde o yere taşınmak ve belirlenen seyahat süresi içinde ertesi iş gününde işe başlamak zorundadır. Savaş ve olağanüstü hallerde bu süre Bakanlar Kurulu kararıyla kısaltılabilir.
Anayasada 104. madde nedir?
Anayasa’nın 104. maddesine göre; Anayasa’nın ikinci kısmının birinci ve ikinci bölümlerinde yer alan temel haklar, kişi hakları ve ödevleri ile dördüncü bölümünde yer alan siyasi haklar ve ödevler Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle düzenlenemez.
CMK 104 maddesi nedir?
CMK Madde 104 Gerekçe Maddenin birinci fıkrasına göre şüpheli veya sanık, yakalandıktan sonra her zaman serbest bırakılmayı isteme hakkına sahiptir. Tasarı, 1412 sayılı Kanun’dan farklı olarak ilgililere, soruşturma ve kovuşturma evresinin her aşamasında, yani her zaman serbest bırakılmayı isteme yetkisi vermektedir.
104 ne demek?
Aşağıda otomatik şanzımanlı bir araç kullanmak için bir ehliyet bulacaksınız. Örnek resimde, 12. sütundaki 104 sayısı, bu ehliyetin otomatik şanzımanlı bir araç kullanmak için tasarlandığını gösterir. “Otomatik şanzımanlı bir ehliyet nasıl anlaşılmalıdır?” hakkında daha fazla bilgi edinin[…]
1 yılda kaç gün mazeret izni alabilir?
Çalışanlara verilecek izin süreleri ise şu şekildedir: Bir yıldan beş yıla kadar çalışmış olanlara 14 günden az, beş yıldan on beş yıla kadar çalışmış olanlara 20 günden az, on beş yıl ve daha fazla çalışmış olanlara ise 26 günden az izin verilemez.
Memur izninde cumartesi ve pazar sayılır mı?
Memurlar izinlerini kullanırken, iznin başlangıcında ve sonundaki hafta sonları izinlerine sayılmayacak, izin sırasındaki resmi tatiller (23 Nisan, 1 Mayıs, 15 Temmuz) ise yıllık izinlerine sayılacaktır. Çalışanlar için olduğu gibi, memurlar için de izin “iş günü” olarak düzenlenmelidir.
Görevden uzaklaştırma en çok ne kadar?
Bir memurun görevden uzaklaştırılabileceği süre, Kanunun 145. maddesinde belirtilmiştir; “Görevden çıkarma; disiplin işlemi ise en fazla 3 ay sürebilir. Bu süre sonunda hakkında karar verilmediği takdirde memur görevine iade edilir.
657 SK 4 C kapsamında çalışanlar kimlerdir?
4c sistemi, memur olarak çalışan kadrolu çalışanları kapsamaktadır. Ayrıca Maliye Bakanlığı ve Devlet Personel Kurulu’nun ortak görüşüne göre, bu gruba belirli bir sayı ve maaş sınırı dahilinde sözleşmeli çalışanlar da dâhildir.
İstifa eden memur 5 yıl sonra geri dönebilir mi?
DMK’nın 97. maddesine göre, usulüne uygun olarak yazılı başvuruda bulunarak istifa eden (istifa eden) kamu görevlisinin kamu hizmetine dönmesi için en az 6 ay geçmesi gerekirken, istifa etmeyi (emekli olmayı) düşünen kamu görevlisi için bu süre 1 yıldır.
Memur mazeret izni hangi durumlarda kullanılır?
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na göre, evlilik, doğum, ölüm ve yer değiştirme gibi durumlarda mazeretli izin alınabilir. Mazeretli izin nedenleri nelerdir? Mazeretli izin nedenleri arasında evlilik, doğum, yakın bir yakının ölümü, yer değiştirme ve evlat edinme gibi durumlar yer almaktadır.
Yıllık izin hakkı olmayan memura mazeret izni verilebilir mi?
Özetle, memurların yıllık izin kullanıp kullanmadıklarına bakılmaksızın, kendilerine ilk on gün mazeret izni verilebilir ve bu izin yıllık izinden sayılmayacaktır.
Görevden uzaklaştırma en çok ne kadar?
Bir memurun görevden uzaklaştırılabileceği süre, Kanunun 145. maddesinde belirtilmiştir; “Görevden çıkarma; disiplin işlemi ise en fazla 3 ay sürebilir. Bu süre sonunda hakkında karar verilmediği takdirde memur görevine iade edilir.
Engelli memur istemediği birimde çalıştırılabilir mi?
Engellilik hali devam ettiği sürece memurun görevi, kendi isteği dışında kurumlar tarafından değiştirilemez.
Görev yeri değişikliği cezası hangi hallerde verilir?
İşe geç gelmek, erken çıkmak veya izinsiz veya mazeretsiz olarak iş yerinden ayrılmak.
Tavsiyeli Bağlantılar: Okul Proje Ekibi Kimlerden Oluşur