Zevk suyu akarsa namaz kılınır mı?
Birincisi: Mezi, şehvetli arzu gerçekleştiğinde yapışkan bir sıvı akar. Bu sıvı necistir ve abdesti bozar. Ancak, necislik hafifse, mahrem bölgeyi yıkamak ve elbiseye su püskürtmek yeterlidir.
Düşünceyle gelen akıntı gusül gerektirir mi?
3- Mezi: Mezi, cinsel düşünceler ve benzeri durumlarda ortaya çıkan bir sıvıdır. Bu sıvı, meniyle karışmıştır. Benzer yapılara sahip olmalarına rağmen, mezi daha açık renklidir ve sızıntı şeklindedir. Bu durumda abdest yeterlidir.
Öpüşürken gelen sıvı guslü bozar mı?
Yani bir erkek karısını öper, eline dokunur veya kucaklarsa ve kendisinden (penisinden) bir akıntı gelmezse ve abdesti bozulmaz ise ne onun ne de karısının abdesti bozulur.
Hangi durumlarda gusül gerekir kadınlarda?
Gusül, kadınlarda cinsel ilişki veya haz veren boşalma/orgazm sırasında veya adet ve lohusalık dönemi sona erdiğinde gereklidir. Bu nedenle, kadın doğum uzmanı tarafından yapılan jinekolojik muayene veya rahim ultrasonu taraması için gusül gerekli değildir.
Düşünerek gelen zevk suyu gusül gerektirir mi?
Kadının şaka yaparken veya şehvetli düşüncelere daldığı sırada kendisinden gelen ıslaklık temizdir, gusül gerektirmez ve abdesti bozmaz. Ancak kadından gelen, genellikle şehvetin zirvesindeyken, iddia edilen boşalmaya kadar gelen ve ayrıca elbiseye bulaşan sıvı necistir ve cinsel ilişkiyi tetikler.
Zevk suyundan cünüp olunur mu?
Mezi; şehvet anında (mesela bir erkeğin karısıyla flört etmesi sırasında) cinsel bir tat almadan ve cinsel organında herhangi bir gevşeme olmadan (çünkü boşalmadan sonra cinsel organda gevşeme olur) gelen ince, beyaza yakın bir sudur. – Vedi gelmesi sebebiyle gusül gerekmez.
Cinsel şeyler düşünmek gusül abdesti bozar mı?
Gusül veya abdest alan bir kimsenin vesvese sebebiyle gusül veya abdestini tekrar alması gerekmez.
Mezi olduğunu nasıl anlarız?
Sperm: Bir erkeğin spermi kalın, beyaz bir sıvıdır. Bir kadının spermi ince, sarı bir sıvıdır. “Bir erkeğin sperminin kalın, beyaz bir sıvı olduğuna şüphe yoktur. Bir kadının spermi ince, sarı bir sıvıdır.”
Şehvetle gelen beyaz akıntı gusül gerektirir mi?
İsteri hastalığına yakalanan bir kimse uykudan uyandığında elbisesinde veya iç çamaşırında herhangi bir ıslaklık görmezse abdest alması gerekmez (İbn Abidin, Reddu’l-muhtar, 1/164).
Meme ellemek gusülü bozar mı?
Kadın kendi cinsel organına dokunursa veya başkası onun cinsel organına dokunursa, abdesti bozulur. El ve parmakların aralarında ve yanlarda dokunması bozulmaz.
Vajinaya dokunmak gusül abdesti bozar mı?
İmam Şafii’ye göre abdestin bozulmasına sebep olan bu sorunlar kadınlar için de geçerlidir. Bu nedenle bir kadın kendi cinsel organına veya kocasının cinsel organına dokunursa abdesti bozulur. Kişinin cinsel organına değil, yakın çevresine; örneğin tenine, kalçasına veya baldırına dokunması abdestine zarar vermez.
Mezi nedir gusül gerekir mi?
Mezi kirlidir ve vücudu kirletirse lokal temizlik gerektirir. Ancak, giysilere bulaşırsa, üzerine su serpmek yeterlidir. Meziden çıkmak abdesti bozar ancak gusül gerektirmez.
Kadın zevk alınca gusül gerekir mi?
Gusül almayı gerektiren hal, cinsel ilişki veya boşalmadır, cinsel ilişki olmasa bile. Öpüşme veya okşama ile boşalma olmazsa ve hazdan sadece zevk suyu/kayganlaştırıcı su gelirse gusül almak gerekmez.
Kadınlarda sümük gibi akıntı abdesti bozar mı?
Diyanet İşleri Başkanlığı fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre, rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Abidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve bunun çamaşıra bulaşmasının namaza mani olmadığı belirtilmektedir. Dolayısıyla tampon veya hijyenik ped kullanma zorunluluğu yoktur.
Kadınlarda meni nasıl anlaşılır?
Normal vajinal akıntı, bol miktarda olmayan şeffaf beyaz bir akıntıdır. Meni şeffaf renktedir, bu nedenle her iki akıntının rengi de aynıdır. Yoğunluk nedeniyle, meni daha koyu görünebilir.
Zevk suyu bulaşan çamaşırla namaz kılınır mı?
Bu bağlamda, özürlü bir kimsenin iç çamaşırına kan, irin, idrar ve irin bulaşması, özür devam ettiği sürece onun namaz kılmasına engel değildir.
Zevke geldikten sonra namaz kılınır mı?
Allah Resulü, “Evet!” buyurdu. Eğer ıslaklık görürse, buyurdu.” (Ebû Dâvûd, Tahâret, 93 [237]; Nesâî, Tahâret, 131 [196]; bk. Müslim, Hayız, 32-33 [313-314]). Bu sebeple kadınlar da, felçten sonra iç çamaşırlarında ıslaklık gördüklerinde erkekler gibi abdest almalıdırlar.
Zevk suyu hangi abdesti bozar?
Meni temizdir ve gusül/abdest gerektirir. Mezi necistir ve abdesti bozar; bununla kirlenen beden ve elbiselerin yıkanması gerekir. Rutubet temizdir ve abdesti bozar.
Akıntılı iç çamaşırı ile namaz kılınır mı?
Fıkıh kaynaklarında tercih edilen görüşe göre rutûbetü’l-ferc’in temiz olduğu (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 1/166) ve iç çamaşırına bulaşmasının namaza mani olmadığı belirtilmiştir. Dolayısıyla tampon veya ped kullanma zorunluluğu yoktur.
Kaynak: mckenzy.com.tr