İçeriğe geç

Tıraka Ne Demek Tdk

Tırrık ne demek TDK?

tirrek – Nişanyan Sözlük. Kürtçe (Kurmanji) Tirek “1. osuruk, 2. (argo) kabadayı, övünen”. Bu kelime Kürtçe (Kurmanji) “osuruk” kelimesinden türemiştir. tırrek: Hangi dilde olduğunu bilmiyorum ama “çok korkak” anlamına geliyor.

Tırışka ne demek TDK?

Türk Dil Kurumu’na göre tırışka kelimesinin anlamı işe yaramaz ve faydasız demektir. Ayrıca tırışka kelimesinin taze, serin ve hafif rüzgar anlamına geldiği de söylenebilir. Tırışka kelimesinin argo bir sıfat olduğu da söylenebilir.

Tırhaz ne demek?

Yöresel ağızda tıskalı “hasta”, tırhaz “karanlık yer”, yöğümsüz “mutsuz” vb. anlamına gelir. Bu sözcükleri kullanan yaşlıların ölümü. 2. Kitle iletişim araçlarının “aceleci”, yerinde “şüpheli”, sinsi “müdahaleci” vb. sözcükleri unutturur. 3.

Takriz ne demek TDK?

“Bir eser hakkında yazılmış ve eserin başına konulmuş övgü. Takrîz, manzum veya nesir olarak yazılabilir; bir eserin başında birden fazla feragatname bulunabilir. (…)15 Şubat 2019

Tırrık kürtçe ne demek?

Tırrık: Saçma veya anlamsız konuşan veya davranan kişi. Tırrek: Karamsar, umutsuz kişi. Tırrik (Kürtçe): Aptal, geri zekalı.

Tıraz ne demek sözlük anlamı?

Gelinleri süsleyen kimse.

Tirişka nedir?

İsim. [1] (Argo) Yararsız, yararsız, yararsız kişi, nesne, fikir, vb.

Tırıklı ne demek?

Üzerinde dikenler, tırtıklar, çentikler olan.

Tırahalı ne demek?

tiraha: Düzen. Evde döküntü yok, çok pullu. tintirōk: Çok zayıf. Bir şeyler ye.

Tırındaz ne demek?

tırındaz: Temiz. Tistan: Siyah böcek. Ahlaki: Doğru. tuhus: Bir tavuk yumurtadan çıkar.

Tırnik ne demek?

Tarihçe. 1530 yılında Çemişgezek Sancağı’na bağlanan köyün eski adı, 1628 kayıtlarına göre Ermenice “kapı, geçit” anlamına gelen Tırnik’tir.

Tıred ne demektir?

Yorgun (f) Eş anlamlılar Bu kelimeler “yorgun” anlamında kullanılabilir.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: Elin tersiyle sola/sağa işaret eden işaret parmağı – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Turfan ne demek TDK?

Doğu Türkistan’ın hava sıcaklığının en yüksek olduğu bölgesinde kurulan Turfan, aynı zamanda “Alev Vahası” olarak da adlandırılıyor.

Hüvel muin ne demek?

Osmanlı belgelerinde davet terimleri “hüve’l-muîn vs.”, “zikrullahi te’ala vs.”, “hüve”, “bismihî” vs. şeklindedir. Besmele yerine sık sık klişeler kullanılır. Şüphesiz kullanılan tüm klişeler ve ifadeler “Allah”ı gösterir ve O’nun ismiyle başlar.

Tırtırı ne demek?

Tırtıl, gündüz ve gece kelebeklerinin larvasıdır. Göğüslerinde üç çift bacakları vardır. Tırtıl, bir kelebeğe dönüşeceğine dair hiçbir belirti vermediği için larvaya iyi bir örnektir. Çoğu tırtılın uzun gövdesi 13 parçadan oluşur.

Zazaca siyah ne demek?

ZAZZAN’DAKİ RENKLER koho / moy/: mavi koho/yaşıl / kıho: yeşil gewr: gri zard: sarı sur: kırmızı sis / sıpê / ‘sıpi’: beyaz siya: siyah qewa: kahverengi kec: sarışın (insanlar için)7 Kasım 2012

Tırahalı ne demek?

tiraha: Düzen. Evde döküntü yok, çok pullu. tintirōk: Çok zayıf. Bir şeyler ye.

Tırm ne demek?

Trim; Bu terim aracın içindeki ve dışındaki tüm plastik parçaları ifade eder. Trim parçalarına gösterge paneli, ön konsol, kapıların üstündeki parçalar ve aracın içindeki tüm plastik kaplı parçalar dahildir.

Kaynak: kerio.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir