Türlü yemeğine neler konur?
Patates, patlıcan, kabak, yeşil biber, domates ve baharatlara lezzet katar. Mevsiminde fasulye ve enginar gibi sebzeler de eklenebilir. İsterseniz kuşbaşı veya kıyma da ekleyebilirsiniz. Ancak bu sefer sebzeler ve zeytinyağı ile çok hafif bir versiyon hazırladık.
Türlü neyin içinde yapılır?
Türlü, Türk mutfağından sulu bir sebze yemeğidir. Patlıcan, patates, fasulye, soğan, domates ve yeşil biberle hazırlanır. İsteğe göre küp küp de eklenebilir.
Türlüye sarımsak konur mu?
Küp küp doğranmış patates ve patlıcanı ekleyin, ardından domates ve sarımsağı ekleyin ve baharatları ekleyin. Sıcak su ekliyoruz ve kaynadıktan sonra kısık ateşe alıp pişmeye bırakıyoruz. Afiyet olsun.
Türlü yemeğine dereotu konur mu?
Nefis bir sebze yemeği tarifi için malzemeler Üzeri için; Maydanoz, dereotu ve kişniş (isteğe göre)16 Eki 2018
Türlü yemeğinin yanına ne iyi gider?
Farklı yemeklerinizin yanına garnitür olarak pirinç pilavı hazırlayabilirsiniz. Bulgur pilavı da yemeğinizin yanına garnitür olarak tercih edebileceğiniz bir lezzettir. Menünüzü tzatziki veya salata ile tamamlayabilirsiniz.
Türlü yemeği hangi baharatlar konur?
Karışıma farklı baharatlar da eklemeniz gerekir. En çok tercih edilen baharatlardan bazıları defne yaprağı, kekik ve karabiberdir.
Yaz türlüsü içinde ne var?
Yaz yemeği tarifi malzemeleri: 2 adet kabak, 2 adet patlıcan, 2 adet patates, 15-20 adet arpacık soğan, 2 diş sarımsak, 200 gr taze fasulye, 2 adet kapya biber.
Yedi türlü içinde ne var?
Gaziantep yöresinin kendine özgü baharatlarından ve 7 farklı baharatın (kekik, kimyon, kırmızı pul biber, karabiber, nane, çemen ve sumaktan) ideal miktarlarda karıştırılarak yapılan özel bir karışımdır. -Özellikle köfte, sucuk ve et yemeklerinde kullanılır.
Kış türlüsü içinde ne var?
Kışlık güveç tarifi malzemeleri: 2 adet pırasa, 2 adet havuç, 2 adet patates, 1 kavanoz dondurulmuş bezelye, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 yemek kaşığı biber salçası, tuz.
Türlü yemeğine soğan katılır mı?
Öncelikle 1 adet soğan ve 1 adet biberi küp küp doğrayıp yağda kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerine patates dilimlerini ve patlıcanları koyuyoruz. Kalan 3 adet soğan ve sarımsağı da dilim dilim doğrayıp üstüne koyuyoruz. Ve salçayı hazırlayıp tuzunu ekleyip dökelim. 30-35 dakika pişirelim.
Türlüye bamya konur mu?
Kıyma orta ateşte birkaç dakika kavrulduktan hemen sonra soğan ve sarımsağı ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Fotoğraflarda da görebileceğiniz gibi yaklaşık 3-5 dakikalık aralıklarla; patates-havuç, salça, bezelye, patlıcan, bamya ve biberleri tencereye ekleyin.
Türlü nerenin yemeği?
Yemek nerede? Türlü yemeği Türk mutfağının bir lezzetidir.
Türlüye mantar konur mu?
Tencereye yağı koyup biraz ısıtıyoruz, sonra soğanlarımızı ekleyip pembeleşene kadar kavuruyoruz. Soğanlarımız pembeleşince karabiber ve zerdeçal ekleyip soğanlarla birlikte birkaç saniye kavuruyoruz. Mantarlarımızı ekleyip kızartıyoruz.
Türlü yemeğine havuç konur mu?
Havuç, patates, kabak ve biber gibi sebzelerin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan muhteşem lezzet, her lokmada farklı bir his yaratıyor. Domatesin ekşi tadının baharatlarla zenginleştirilmesiyle hazırlanan sebze yahnisi, hem göze hem de mideye hitap eden bir yemek olarak sofralarda göz dolduruyor.
Türlü yaparken patlıcan suda bekletilir mi?
Patlıcanları acılığını gidermek için en az 10-15 dakika suda bekletmenizi öneririz. Suyun renginin değiştiğini göreceksiniz. Su siyaha döndüğünde suyu süzün ve patlıcanları tekrar yıkayın. Süzüp kuruladıktan sonra pişirme işlemine başlayabilirsiniz.
Türlünün yanına hangi salata?
Birçok malzemeyle hazırlanan semizotu salatası, çeşitli garnitürlere doyurucu bir alternatiftir. Salata, güveçlere hafif bir tat verir. Tarife kendi lezzetlerinizi ekleyebilirsiniz. Bulgur salatası, sebzelerle ve en sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebileceğiniz mükemmel bir salatadır.
Türlü yemeğine nane konur mu?
Nefis zerdeçal yemeği tarifi için malzemeler: 1 tatlı kaşığı karabiber. 1 tatlı kaşığı fesleğen. 1 tatlı kaşığı kekik. 1 tatlı kaşığı nane.
Türlü yemeğine kabak konur mu?
Turku yemeği nasıl hazırlanır? Havuç, patates, kabak ve biber gibi sebzelerin bir araya getirilmesiyle oluşan muhteşem lezzet, her lokmada farklı bir his yaratıyor.
Zeytinyağlı kış türlüsü nasıl yapılır?
Tencereye zeytinyağını koyup havuç, patates, kereviz, pırasa ve soğanları sırasıyla ekliyoruz. Domates sosunu sıcak su ve baharatlarla karıştırdıktan sonra sebzelerin üzerine döküyoruz. Sebzeler pişene kadar kısık ateşte ocakta bırakıyoruz. Su miktarı azalırsa ara ara su ekleyebilirsiniz.
Kaynak: basakozalit.com.tr