Bulgular kısmında ne yazılır?
Bulgular bölümünde araştırmada elde edilen veriler şekil ve tablolar kullanılarak belirli bir mantıksal-analitik tutarlılık ve sıra içinde açıklanmalıdır. Verilerin uygun istatistiksel yöntemlerle analiz edilmesi gerekmektedir. Gerektiğinde şekil, fotoğraf vb. kullanılabilir.
Bulgu nedir proje?
Sonuçlar: Araştırma sırasında toplanan verilerin sonuçları açık bir şekilde sunulur. ▪ Bulguların amaçlara uygunluğu dikkate alınır. ▪ Tablolar, şekiller, resimler, diyagramlar vb. Sonuçlar mümkün olduğunca nesnel ve yorumsuz olarak sunulur.
Makalede result nedir?
Akademik bir makalede sonuç, makalenin önemli bir parçasıdır; okuyucuya akademik makalenin içeriğini ve önemini hatırlatır ve onlara konuya ilişkin bir sonuç sunar. Bunu, ayrıntılara girmeden makalede sunulması amaçlanan genel resmi göstererek yapar.
Bilimsel araştırmada veri nedir?
Bir sonuca ulaşmak için gereken ilk bilgilere veri denir. Ham kanıttır. Gözlemlenen ve kaydedilen “şeylerdir”.
Bulgu ne demek örnek?
Keşif, bulunan bir şeydir. Araştırma sonuçları, hedefli bir aramadan sonra, sorunun çözümüne “ışık” tutan bilgilerdir. İçgörüler, ham verilerin işlenmesi, analizi ve dahili yorumlanması yoluyla elde edilen bilgilerdir.
Bilimsel bulgu nedir?
Bulgular, bir araştırma makalesinin en nesnel kısmıdır; toplanan veriler burada sıralanır ve organize edilir.
Bir araştırma raporunda bulgu nedir?
Keşif, bulunmuş bir şeydir. Bu bölüm, giriş bölümünde ortaya konulan probleme yanıtlar sağlar. Bu bölüm, araştırma sırasında toplanan ham verileri düzenli, mantıksal bir sırayla ve genellikle grafik/tablo biçiminde sunar.
Tübitak projesinde bulgular kısmına ne yazılır?
Bu bölümde, proje çalışmasından elde edilen bulgular araştırma sorusu veya problemine uygun olarak yorumlanır. Bu bölümde, uygun durumlarda, benzer çalışmalar yürütenlere rehberlik etmesi amacıyla önerilerde bulunulur.
Tezde bulgular ne demek?
Tezinizi yazmanın sonraki aşamalarında, sonuç bölümü çalışmanızın en somut sonuçlarını gösterecektir. Bu nedenle, sonuç bölümü, düzgün bir şekilde yapılandırılırsa, çalışmanızın ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir aynadır.
Bilimsel araştırmada sonuç nasıl yazılır?
Sonuç bölümü araştırmanın amacını, temel bulguları, bu bulguların yorumunu ve benzer/önceki araştırma bulgularıyla karşılaştırmaları kısaca belirtmelidir. Son olarak, sonuç bölümünün sonunda okuyuculara önerilerde bulunulur.
Bilimsel araştırma basamakları nelerdir sırasıyla yazınız?
Bilimsel araştırma yöntemi; problemin belirlenmesi, gözlem yapılması, hipotez oluşturulması, hipotezin test edilmesi, teori ve genel yasaların belirlenmesi gibi farklı aşamalardan oluşmaktadır.
Bilimsel makalede tartışma nasıl yazılır?
Özetle, tartışma bölümü, incelediğiniz sorunun kısa bir özetini ve yayınlanmış literatür bağlamında önemli ve önemsiz bulguların eleştirel bir tartışmasını içerir. Sınırlamalar da kabul edilmeli ve araştırmanızın gelecekteki yönleri tartışılmalıdır. Çalışmanızın önemini, genel sonucunu ve önemli çıkarımlarını tartışın.
Veriler kaça ayrılır?
Genel olarak iki grupta incelenir: Ölçüldükleri ölçü birimine göre nitel ve nicel veriler, bilimsel araştırma sürecinde kullanılmalarına göre ise birincil ve ikincil veriler.
Araştırma verileri nasıl toplanır?
Veri toplama farklı şekillerde yapılabilir. Belge/kayıt incelemesi, anket, soru formu, test, görüşme, odak grup, gözlem, kontrol listesi, etnografya, sözlü tarih, vaka çalışması ve deney en yaygın kullanılan veri toplama yöntemleridir [1, 2, 3, 4, 5, 6].
Araştırmanın bileşenleri nelerdir?
Problemi tanımla, problemi tanımla, olası çözümleri değerlendir, araştırma yöntemini geliştir, veri topla ve analiz et, karar al ve yorumla.
Raporda bulgular nasıl yazılır?
Sonuçlar elde edildiği gibi sunulmalıdır. Bulgunun beklenip beklenmemesi bu yükümlülüğü değiştirmez. Sonuçlar mümkün olduğunca sayısallaştırılmalı ve tablolar ve şekillerle desteklenmelidir.
Tezde bulgular ne demek?
Tezinizi yazmanın sonraki aşamalarında, sonuç bölümü çalışmanızın en somut sonuçlarını gösterecektir. Bu nedenle, sonuç bölümü, düzgün bir şekilde yapılandırılırsa, çalışmanızın ne kadar başarılı olduğunu gösteren bir aynadır.
Yöntem kısmına ne yazılır?
Yöntemde, araştırma modeli belirtilerek araştırmanın araştırma grubu tanıtılmaktadır. Araştırmanın veri toplama araçları açıklanmakta ve uygulamanın gerçekleştirilmesinden bahsedilmektedir. Toplanan verileri analiz etmek için kullanılan teknikler açıklanmaktadır.
Projenin giriş bölümünde ne yazılmalıdır?
Giriş bölümünde, tezinizin hangi konuyu ele aldığını, bu konunun neden önemli olduğunu, hangi sorunu çözmek istediğinizi ve bu çalışmanın nasıl bir katkı sağlayacağını temel olarak açıklamalısınız. Bu bölüm, okuyucunun tezinizle ilgili aklına gelen ilk sorulara yanıt bulacağı ve konuyu genel olarak anlayacağı bir yerdir.
Kaynak: flykids.com.tr