İçeriğe geç

Konyada Hangi Meyve Yetişir

Konya’da hangi meyveler yetişiyor?

Tarla ürünlerinden şeker pancarı, buğday, arpa, mısır, patates, ayçiçeği, yonca, fiğ, nohut, kuru fasulye, sebzelerden havuç, domates, meyvelerde ise elma, kiraz, vişne ve çilek Konya ilinin bitkisel üretimde söz sahibi olduğu başlıca ürünlerdir.

Konya’nın hangi meyvesi meşhur?

Konyamızın meşhur meyvesi – TERMİYE-

Konya’da üretilen tescilli meyve nedir?

Yalova’da üretilen aronya meyvesi ve Konya’da yetiştirilen “Hüyük çileği” coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu iki ürünü daha coğrafi işaretle tescil ettirdi. Yalova ve ismi Konya’da yetiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bunlar ilçeden Hüyük çilekleriydi.

Cennet hurması konyada yetişir mi?

Hurma, özellikle Konya olmak üzere birçok şehirde yetişmektedir. Son dönemlerde hurmaya en çok önem veren illerden biri de Denizli olmuştur.

Konyada susam yetişir mi?

İlimizde ağırlıklı olarak tahin olarak tüketilen susam, simitlerin vazgeçilmez malzemesi olan helvanın hammaddesidir. Susam, Meram ilçesinde 3000 dönüm, Akören ilçesinde 1600 dönüm, Çumra ilçesinde 600 dönüm ve Çumra ilçesinde 600 dönüm olmak üzere toplam 5200 dönümlük alanda üretilmektedir.

Frenk üzümü konyada yetişir mi?

Son yıllarda artan talep nedeniyle Amasya, Tokat, Gümüşhane, Uşak ve Konya’da siyah frenk üzümü bahçeleri kurulmaktadır. Kolay yetiştiricilik seçenekleri sayesinde üretimi yaygınlaşan meyve, genellikle dondurulmuş ve paketlenmiş olarak satışa sunulmaktadır.

Konya’da en çok ne üretilir?

Türkiye’nin Konya şehrinde; Buğday, şeker pancarı, fasulye, havuç ve tavuk yumurtası üretiminde ilk sırada yer almaktadır. Arpa, nohut, patates, ayçiçeği ve mantar üretiminin yanı sıra et, süt ve süt ürünleri üretiminde de ilk sırada yer almaktadır. Bu nedenle bu alanlarda lider bir üretim merkezidir.

Konya’nın tatlısı nedir?

Höşmerim adlı bu tatlıyı Türkiye’nin birçok farklı yerinde görmüş olabilirsiniz. Özellikle Marmara bölgesiyle ilişkilendirilen tatlılardan biri olarak kabul edilir. Ancak Konya’daysanız, Konya usulü Höşmerim tatlısını mutlaka denemelisiniz.

Konya neyin meşhur?

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biridir. Anadolu Kaplanları’ndan biridir. Şehrin futbol takımı Konyaspor’dur. Yöresel yemekler arasında etliekmek, bamya çorbası, Mevlana böreği, yağlı somun, tirit, Konya pilavı, sac arachis ve fırın kebapları yer alır.

Konya meyvesi nedir?

Kırmızı veya siyah aronya meyvesi taze, kurutulmuş veya meyve suyu formunda tüketilebilir. Aronya meyvesinin en bilinen faydaları arasında diyabetin kontrol altına alınması, kalp sağlığının korunması ve antioksidan açısından zengin olması nedeniyle kanser karşıtı etkileri yer alır.

Hüyük çileği nerede yetişir?

Konya’nın Hüyük ilçesinde yetiştirilen, kendine özgü tadı ve aromasıyla bilinen Hüyük Çileği, 13.04.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alması ve Bölgesel Kırsal Kalkınma ve Kalkınmanın İyi Örneği ödülüne layık görülmesiyle adını taçlandırmıştır.

Altın çilek konyada yetişir mi?

Altın çileğin anavatanı Güney Amerika olup, ülkemizde Ege ve Akdeniz bölgelerinde de altın çileği yetiştirilmektedir.

Limon ağacı konyada yetişir mi?

Evet ve güzel kokuyor🍋🍋🍋

Yaban mersini Konya’da yetişir mi?

Özellikle Karadeniz bölgesinde yetişen yaban mersini, Artvin’den Rize’ye kadar, Trabzon, Giresun, Ordu, Sinop, Samsun ve Zonguldak’ta yetiştirilebilmektedir. Hatta İstanbul ve Bursa’da bile uygun koşullar görülmektedir.

Pepino Konya’da yetişir mi?

Güney Amerika’ya özgü tropikal bir meyve olan pepinonun ilk hasadı, Konya’nın Bozkır ilçesinde yapıldı. Konya’nın Bozkır ilçesinde yaşayan Mehmet Akgül, anavatanı Güney Amerika olan pepinoyu bahçesinde yetiştirdi.

Konyada böğürtlen yetişir mi?

Konya ilinde yetiştirilebilen meyve fidanları arasında ahududu, armut, ayva, badem, böğürtlen, ceviz, elma, erik, kayısı, kiraz, nar, şeftali, üzüm ve vişne gibi birbirinden lezzetli ve farklı çeşitler yer almaktadır.

Konya meyvesi nedir?

Kırmızı veya siyah aronya meyvesi taze, kurutulmuş veya meyve suyu formunda tüketilebilir. Aronya meyvesinin en bilinen faydaları arasında diyabetin kontrol altına alınması, kalp sağlığının korunması ve antioksidan açısından zengin olması nedeniyle kanser karşıtı etkileri yer alır.

Portakal konyada yetişir mi?

Konya’nın karasal ikliminde portakal fidanı yetiştirmek mümkün değildir ancak evinizde saksıda portakal fidanı yetiştirebilir, dallarından portakal toplayabilirsiniz.

Konya’da ananas yetişir mi?

Ülkemizin Akdeniz iklimi ananas için uygundur. Antalya, Mersin ve Adana ananas yetiştiriciliği için uygundur.

Kaynak: sosmed.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fudek.com.tr