İçeriğe geç

Isparta Nın Türküleri Nelerdir

Isparta türküleri nelerdir?

Yöresel ezgiler yaygın olarak Zeybek, Gurbet Havası (Guval), Yakımlar, Teke Zortması, Dimıdan, Dattiri, Gakgili, Okşama, Boğaz Havası, Oyun Havası, Samah, Deyiş olarak sınıflandırılır. Zeybek: Dans edilebildiği gibi türkü olarak da söylenebilen ezgilerdir.

Antalya’nın meşhur türküleri nelerdir?

Kategori:A Kızım sana. Akça kızının göçüne dayanamadım. Çay benim kaynağım. Testiyi çaydan doldurdum. Derelerde olur. Bir kilo kestaneyi elliye aldım. Devenin mor köşeleri. Kalkan ile Kapıtaşın arasıDaha fazla makale…

Denizli’nin meşhur türküleri nelerdir?

Denizli İl Türkülerimiz Arabaya Taş Koydum (Kızılhisar Zeybeği) Talip Özkan. … Dumanlı Dağlar Sahipsiz Değildir. Talip Özkan. … Belin Başı Tozludur. Talip Özkan. … Garabash Goy’u getirdim. Talip Özkan. … Cemile’nin Gezdiği Dağlar Meşedendir. Özay Gönül. … Büyükannenin Mektubu. … Zobas’ında Guru Meşe Yanıyor. … Hıçkırık Duttu Beni.Daha Fazla Yazı…

Afyonkarahisar’ın türküleri nelerdir?

“Karakoyun, Yaşar, Serenler, Karahisar Kalesi, El Fadimem” Afyonkarahisar’ın meşhur türküleridir.

Çayır cimen geze geze turkusu nerenin?

Çok sesli Türk müziği repertuarına hizmet etmesi amacıyla bu çalışmada Isparta yöresine ait “Çayır Çimen Geze Geze” türküsü araştırmacı tarafından üç farklı yaklaşımla seslendirilmiştir.

Isparta hangi yöreye ait?

Coğrafya. Isparta, Akdeniz’in kuzeyinde Göller Bölgesi’nde yer alır; batısında Burdur, kuzeyinde Afyonkarahisar, doğusunda Konya ve güneyinde Antalya illeriyle çevrilidir.

Uyandım sabah ile nerenin türküsü?

“Sabahla Uyandım” ile başlayan türkünün sözleri ve melodisi yukarıda biyografisini verdiğimiz Sivaslı bir yerel sanatçıya aittir. Hikmet Uygun’a aittir. Hikmet Uygun’un başka eserleri de bestelenmiştir.

Yöresel türküler nedir?

Türk halk müziği, kısaca Türkü, Türkiye’nin farklı bölgelerinde farklı lehçe ve formlarda söylenen Türk yöresel etnik müziğidir.

Mardin’in hangi türküleri meşhurdur?

Türkülerimiz, il il, Mardin, Aşık oldum, Yeni. Hüsamettin Subaşı 03:15. Bahar geldi gül açtı Mehmet Aldaşoğlu. 03:43.Mardin’den tel çektim. Köksal Coşkun. 03:03.Mardin Peşrevi – Mardin Divani. Tuncay Kemertaş 08:54. Mardin’e gidiyorum. Semra Algül. Kirpikleriniz ok şeklinde mi? Hüsamettin Subaşı 03:38.

Muğla’nın meşhur türküleri nelerdir?

Muğla TürkülerMuğla Zeybeği.Çökertme.Ortaca’daki Evimiz.Deniz Üzerinde Köpüren.Kadıoğlu Zeybeği.Feraye.Abdal Zeybeği.Karaova DüğünüDaha fazla ürün…

Aydın’ın yöresel türküleri nelerdir?

“Aydın türküleri” kategorisindeki sayfalarAbalım.Abalım’ın Cepkeni (Abalı Zeybeği)Altı kız.Atımı ormana bağladım.Atçalı Kel Mehmet Efe.

Mersin’in meşhur türküleri nelerdir?

Mersin İlimizin Türküleri Anamur Yolları Kayrak Da Çakıllı Celal Bakar. … Ocaktaşını koymuşlar, Makbule Kaya. … Yayla Yollarında Göç Kater Kater. Mustafa Özcan. … Kaynağın başı ben olayım. Neriman Altındağ-Nişancı. … Aç ey Canımdan Nezahat Bayram. … Urfaniye’ye gel de yarın ders çalışma de. … Bu derenin en uzun yeri. … Çiçekler içinde menekşe başı.Daha fazla makale…

Uşak’ın türküleri nelerdir?

Halk şarkılarımız: Ben buğdayım. Ayaklarının dibinde Mesi var Şimdi evlerinin önünde. Daha fazla makale…

Eskişehir’in hangi türküleri meşhurdur?

Türkülerimiz, il il, Eskişehir: Aşamadım şu dağları. Celal Bakar. … Gidiyorum yoluma. Ali Gürlü… Duramam, hadi kalk. Celal Bakar. … Yüzük Şekeri. Tülin Berbergil. … Kahve kavuruyorlar. Rüstem Avcı… Karşı yakaya geçelim. Ali Rıza Gündoğdu. … Padişah da seccadelerini serdi köşeye. Şahin Gültekin. … Martinim fırtınasını verdi.

Diyarbakır’ın hangi türküleri meşhurdur?

İl il türkülerimiz Diyarbekir Abdo’nun kayadan mezarı. Zülküf Altan. … Ağlama, ağlama. Münevver Özdemir. … Sevgilinle ağlayanın gözyaşlarını silmedin. Mükerrem Kemertaş … Bülbülün kanadı sarı Gürkan Özpeker. … Fincanın etrafı yeşil. Kutsal duyular. … Dar kollu bir ceket isterim. … Payton’a tırmanır ve seyircilerin yanına gider. … Kırklar Dağları OvasıDaha fazla makale…

Kiraz dalı türküsü nerenin?

CHERRY DALI EYMELİRepertuar No. 3588Konum – İlMUĞLAİlçe – KöyFethiyeKaynak KişiYEREL EKİPDerleyenHAMDİ ÖZBAY10 satır daha

Ardıçtandır Kuyuların Kovası hangi yöreye ait?

Zara – Ardıç kuyulu kova | Burdur türküleri – YouTube.

Erik Dalı hangi ilin şarkısı?

Düğünlerin ve eğlence etkinliklerinin vazgeçilmez dans ve dans repertuarlarından biri olan “Erik Dalı”nın Türkiye’de birçok kişi tarafından Ankara dans stili olduğu düşünülüyor. Oysa; “Erik Dalı” halk şarkısı Teke yöresine ait bir Burdur halk türküsüdür…

Turkuler nelerdir?

Temalarına göre halk şarkıları: Ninniler ve çocuk halk şarkıları, doğa konulu halk şarkıları, iş halk şarkıları, aşk halk şarkıları, kahramanlık halk şarkıları, mizahi halk şarkıları, askerlik konulu halk şarkıları, tören halk şarkıları, hüzünlü olaylar konulu halk şarkıları, ağıtlar, birlikte halk şarkıları söyleme, halk şarkıları çalma.

Kaynak: gari.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

fudek.com.tr