Mıkla yemeği nasıl yapılır?
Geleneksel mutfak tereyağı, kış kızartması ve yumurtadan hazırlanan pratik bir yemektir. Mikla tavasında eritilmiş doğranmış kızarmış et eklenir. Yumurtalar yağda kızartılmış tavaya çırpılarak eklenir. Kızarmış et ve yumurtalar kaşıkla çevrilerek pişince sertleşince tavanın altını kapatın, üzerine karabiber serpin ve servis edin.
Malez yemeği nedir?
Kabak doğranır ve haşlanır. Pişince üzerine su, tuz, haşlanmış barbunya fasulyesi ve isteğe göre acı biber eklenip biraz daha pişirilir. Biz buna “kabak çorbası” diyoruz.
Metez yemeği nedir?
Çanakkale mutfağının özel bir yemeği olan metez, farklı bir şekilde hazırlanan bir mantı türüdür. Bazı yörelerde kıyma yerine süzme peynir veya haşlanmış patates karışımı kullanılır. Pierogi ve haluj olarak da bilinir. Metez’in en karakteristik özelliklerinden biri pekmezle yenilmesidir.
Mıkla yemeği nerenin?
Mıkla – Adıyaman yöresinin yumurta ve tereyağı ile hazırlanan basit yemeklerinden biridir.
Soğanlı yumurta nasıl yapılır?
Soğanlı yumurta nasıl yapılır? Soğanları renkleri koyulaşana kadar küçük parçalara doğrayın. Bir tarafı piştikten sonra diğer tarafını çevirin. … Yumurta ve soğan tarifiniz hazır. Afiyet olsun.
Mardin’in yemeği nedir?
Mardin’in meşhur yemekleri denince akla ilk gelen şey kaburga dolması oluyor. Oğlak veya kuzunun sağ kaburgasından yapılan ve saatlerce pişirilen kaburga dolması, coğrafi işaretli bir lezzet olması sebebiyle ilgi görüyor.
Muş’un yemeği nedir?
Bölgenin ana yemekleri; muş köfte (haftasonu), domatesli lahana dolması (kırkçikli kelem dolması), hez (hasut) dolması, Çorti, keşkek, cavbelek, mirtoge ve herse.
Hamis yemeği nedir?
Hamis, Arap kökenli ve ülkemizin Antakya veya Kızıltepe yöresine özgü bir ciğer yemeğidir. Zeytinyağlı akciğer olarak da bilinir.
Padişah yemeği nedir?
Soğanlı yumurta. Soğanlı yumurta, sultanların sofrasında her zaman bulunan bir yemektir. Soğan ve yumurtadan oluşur, ancak denediğinizde parmaklarınızı ısırırsınız.
Mendi yemeği nedir?
Mandi (Arapça: مندي), Yemen’in Hadramut bölgesinden geleneksel bir yemektir. Çoğunlukla et ve pirinçten oluşur ve baharat karışımıyla bir çukurda pişirilir. Arap Yarımadası’nın çoğu bölgesinde tüketilir ve ayrıca Mısır, Levant, Türkiye ve Güneydoğu Asya’da da bulunur. Mandi (Arapça: مندي), Yemen’in Hadramut bölgesinden geleneksel bir yemektir. Çoğunlukla et ve pirinçten oluşur ve baharat karışımıyla bir çukurda pişirilir. Arap Yarımadası’nın çoğu bölgesinde tüketilir ve ayrıca Mısır, Levant, Türkiye ve Güneydoğu Asya’da da bulunur.
Mersin’in yemeği nedir?
Mersin mutfağı denince akla ilk gelen şey tabi ki tantunidir. Yaşadığınız şehirde Mersinli tantuni üreticisi olarak faaliyet gösteren birçok tantuni restoranına rastlamış olabilirsiniz. Sadece Türkiye’de değil tüm dünyada ünü yayılmış bir lezzet olan tantuni; atıştırmalık olarak, porsiyonluk olarak veya dürüm olarak tüketilir.
Çankirinin neyi meşhur?
En önemlileri tava çörekleri, yazı çörekleri, vibrasyonlar, krepler, cizlama, tartar hamuru, büyük hamur, ravioli, pıhtı ve Çullama’dır. Tarhana, toyga, şaştmaşı, tutuç, yarma, dene, cümcük gibi çorbaların ana malzemeleri buğday ürünleridir. Taze ve kurutulmuş sebzeler diyette ikinci sırada gelir.
Omaç yemeği nereye aittir?
Yozgat’ın olmazsa olmaz kahvaltı lezzetlerinden biri olan Omaç, mis gibi tereyağı kokusuyla sofraların vazgeçilmezi oluyor.
Mamaliga nerenin yemeği?
Motherhood (Rumence telaffuzu: [məməˈliɡə] ⓘ;) sarı mısır unundan yapılan bir polentadır, Romanya, Moldova, Ukrayna’nın güneybatı kesimlerine ve ayrıca Ukrayna’daki Polonya, Gürcistan ve Türkiye’nin Karadeniz bölgeleri, Teselya ve Ftiotis’e ve ayrıca Bulgaristan’a özgüdür. (kacamak) ve Yunanistan’da gelenekseldir. Motherhood (Rumence telaffuzu: [məməˈliɡə] ⓘ;) sarı mısır unundan yapılan bir polentadır, Romanya, Moldova, Ukrayna’nın güneybatı kesimlerine ve ayrıca Ukrayna’daki Polonya, Gürcistan ve Türkiye’ye özgüdür, Karadeniz bölgeleri, Teselya ve Ftiotis’e ve ayrıca Bulgaristan’da (kacamak) ve Yunanistan’da gelenekseldir.
Mendi yemeği nedir?
Mandi (Arapça: مندي), Yemen’in Hadramut bölgesinden geleneksel bir yemektir. Çoğunlukla et ve pirinçten oluşur ve baharat karışımıyla bir çukurda pişirilir. Arap Yarımadası’nın çoğu bölgesinde tüketilir ve ayrıca Mısır, Levant, Türkiye ve Güneydoğu Asya’da da bulunur. Mandi (Arapça: مندي), Yemen’in Hadramut bölgesinden geleneksel bir yemektir. Çoğunlukla et ve pirinçten oluşur ve baharat karışımıyla bir çukurda pişirilir. Arap Yarımadası’nın çoğu bölgesinde tüketilir ve ayrıca Mısır, Levant, Türkiye ve Güneydoğu Asya’da da bulunur.
Üzüm malezi nasıl yapılır?
Pepecura (tel hardal) tarifi nasıl hazırlanır? Siyah üzümleri ayıklayıp tencereye koyuyoruz. … Üzümler kaynadıktan sonra posasını bir elek yardımıyla alıyoruz. Kalan suyu ocağa koyup mısır ununu ekliyoruz. … Sıcak olarak kaselerimize döküp en az 2 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
Memnuniye yemeği nedir?
Osmanlı saray mutfağından günümüze kadar gelen ve Gaziantep yöresinde evlerde aktif olarak tüketilen Doyum Helvası, sadece 5 malzemeyle yapılır. Kilis mutfağında incecik yapılan bu helvaya “Memnune” ve “Memiye Helvası” da denir.
Mastuva yemeği nedir?
Mastuva, Bingöl yöresine ait bir yemektir. Mastuva, pirince ayran eklenerek yapılır. Ayranı ve pirinci bir tencerede karıştırın ve ateşe koyun. Ayranın bozulmasını önlemek için, kaynayana kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
Kaynak: arabadergisi.com.tr