Lübnan mezesi nedir?
Lübnan’ı düşündüğünüzde, aklınıza bu harika yemekler, mezeler ve salatalar gelir. En ünlülerinden biri Mütebbel adlı mezedir. Közlenmiş patlıcan ve tahin, limon ve sarımsaklı yoğurt eklenmesiyle yapılır. Denemeyenler çok şey kaybetmiştir.
Mütebbel anlamı nedir?
Bazı Araplar domatese “kırmızı patlıcan” derler. Bazıları “mutabbal” dese de, “ekstra baharatla” anlamına gelen “mutebbel” anlamında çeşitli yemekler için kullanılan bir sıfattır. Tek başına kullanıldığında tahinli patlıcan ezmesi anlamına gelir, patlıcan salatasının en güzel şekillerinden biridir.
Mütebbel mezesi nedir?
Mütebbel – Kilis Kabuklarını soyun. Tahta bir tahta üzerinde bıçakla küçük parçalara kesin. Sarımsakları tuzla ezin ve yoğurda karıştırın. Yoğurda doğranmış patlıcanı ekleyin ve servis tabağına alın.
Patlıcanlı yoğurtlu meze adı nedir?
Restoranlarda yemeyi sevdiğimiz yoğurtlu patlıcan ezmesi (Abuganus) nasıl yapılır? 6 Kasım 2023
Ermeni mezesi nedir?
Genellikle patates veya unla karıştırılmış nohut bazlı bir hamurdan oluşan, içine soğan, fındık ve kuş üzümünden yapılmış bir iç harcı saran ve otlar ve baharatlarla tatlandırılan bir Ermeni yemeğidir. Ayrıca, içeriğindeki tahin, üstüne farklı bir lezzet katar.
Süryani mezesi nedir?
Suriye şarabıyla birlikte en popüler meze ürünlerinden biri de bisküvilerdir. Özellikle meyveli şaraplarla; beyaz kavrulmuş leblebi, badem ve ceviz iyi gider. Mevsim yeşil elmaları ince dilimler halinde fındık tabağıyla servis edilebilir.
Gannuş ne demek?
Baba Ganoush (Ghanoush), Lübnan mutfağının en popüler soslarından biridir ve Baba Ghanouj veya Baba Ghanoush olarak da bilinir. Diğer ülkelerde buna “muttabal” veya “salat hatzilim” denir.
Babagannuş nerenin mezesi?
Babagannuş veya Abugannuş, Levant mutfağına özgü bir soğuk mezedir.
Baba Ganoush nerenin?
Püre haline getirilmiş közlenmiş patlıcan, sarımsak ve tahinden oluşan bir Orta Doğu (aslen Lübnan) yemeği. Püre haline getirilmiş közlenmiş patlıcan, sarımsak ve tahinden oluşan bir Orta Doğu (aslen Lübnan) yemeği.
Cunda mezesi nasıl yapılır?
Arçelik Recital Rende El Blender Setine ceviz, lor peyniri, tulum peyniri, lor peyniri, dereotu, kekik, karabiber, biber salçası, acı biber, sarımsak, zeytinyağı ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Hazırladığınız harçtan parçalar koparıp avuçlarınızda küçük toplar haline getirin. Cunda macununuz hazır.
Nuraniye mezesi nedir?
Girit mezelerinden biri olan Nuraniye mezesini yapmak için öncelikle kabakları rendeleyin. Tavada kızarttığınız kabakların üzerine domates, soğan ve sarımsağı doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ekleyip malzemeleri iyice karıştırın.
Sultan mezesi nedir?
Pembe Sultan, pancar ve yoğurtla hazırlanan bir mezedir. Yemeklerle servis edilen Pembe Sultan sarımsakla zenginleştirilmiştir. İsteğe bağlı olarak kişniş ve ceviz gibi malzemeler ekleyebilirsiniz.
Meze isimleri nelerdir?
Türk mutfağı denince akla ilk gelen mezeler; topick, köpoğlu, şakşuka, lakerda, ringa balığı, hamsi sote, tare, acılı ezme, borani, kefal yahni, çerkez tavuğu, çiğ köfte, deniz börülcesi, humus, fava, muhammara, kabak çiçeği dolması ve midye dolmadır.
Közlenmiş patlıcan salatasının adı nedir?
Bazı yörelerde manca olarak da adlandırılan közlenmiş patlıcan salatası tarifi! Kırmızı biber, maydanoz ve soğan içeren tarif, yaz aylarında hemen hemen her evde en az bir kez yapılır. Yazın en güzel lezzetlerinden biri olan manca salatasının tarifini burada bulabilirsiniz.
Girit nedir meze?
Yunan mutfağının kendine özgü lezzetlerinden biri haline gelen Girit mezeleri, ülkemizde ağırlıklı olarak Ege bölgesinde tüketilmektedir. Bazı bölgelerde Tirokafteri olarak da bilinmektedir. Hazırlanmasında ceviz, peynir ve sarımsak kullanılmaktadır. Genellikle et yemeklerinin yanında servis edilir.
Lübnan’da hangi yemeği meşhur?
Baharat ve yemek adı olarak zahter Orta Doğu mutfağında baharat olarak kullanılan yoğun aromalı bir kekik türü olan zahter, aynı zamanda Lübnan mutfağının en önemli yemeklerinden birine de adını veriyor. Lebeniye, nohut ve yoğurt çorbası ve mercimekli bulgur pilavı Müceddere’de sofraların taçlandıran yemekleri arasında yer alıyor.
Muhammara nasıl yapılır?
1- Közlenmiş biberleri, köfteleri, cevizleri ve sarımsağı incecik doğrayıp rondoda çekin. 2- Daha sonra çırpma aparatını rondoya takıp biberleri, peyniri, salçayı, baharatları, yağı, limon suyunu ve nar ekşisini ekleyip hepsini karıştırın. 3- Daha sonra tadına bakıp servis tabağına alın.
Nuraniye meze nasıl yapılır?
Bir tavada sotelenen kabakların üzerine domates, soğan ve sarımsağı doğrayın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz, karabiber ve kırmızı biber pulu ekleyin ve malzemeleri iyice karıştırın. Hazırlanan bu karışım en az bir saat buzdolabında dinlendirildikten sonra soğuk olarak servis edilir.
Tajin mezesi nedir?
Tajin, Fas mutfağından yavaş pişirilen bir güveç tarifidir. Adını pişirildiği kubbeli kil kaplardan alır. Baharatların, sebzelerin ve etin uyumunun tabağa yansıması nedeniyle favori olmaya aday bir yemektir.
Kaynak: moiva.com.tr